Creatief filmen door Ronny Claus – vrijdag 26 april

Onlangs hoorde ik nog van buitenstaanders: ‘IMPULS IS EEN CLUB VAN CREATIEVELINGEN’, ik lachte me een breuk.

‘Your mind is like a parachute. It only Works when it’s open’, zei Frank Zappa al. En gelijk had hij: creatief denken kan alleen als je jezelf toelaat buiten de geijkte hokjes van ‘het normale’ te denken.

Onze clubleden zijn, op een paar uitzonderingen na, bijna allen grijze en wijze mannen en vrouwen die sinds jaar en dag filmpjes maken op dezelfde manier als 30 of 40 jaar terug. Daar is uiteraard niks mis mee maar in die laatste 40 jaar heeft de evolutie in de beeldvorming in het algemeen een danige vlucht genomen dat het voor amateurs moeilijk wordt om volgen. Velen haken af omdat ze naar eigen zeggen te oud worden, wat een drogreden is. Volgens mij is het eerder door gebrek aan creatieve ideeën en dit heeft helemaal niks met leeftijd te maken. Vandaag gaan we er voor om door middel van enkele strategieën, je brein naar een plek ‘out of the box’ te helpen. We gaan voor verrassende cameravoering, montage, overgangen en sonorisatie.

Creativiteit wordt vaak gezien als iets dat slechts een kunstzinnige enkeling gegeven is. Niets is echter minder waar, want hoewel sommige mensen, dankzij hun specifieke psychosociale achtergrond, zeker een grotere gevoeligheid voor artisticiteit vertonen, zit het vermogen om ‘creatief te denken’ toch onvermijdelijk bij iedereen in zijn menselijke natuur ingebakken.

Hoe diep dat vermogen echter bedolven zit onder geestdodende dingen als conformisme, sociale druk en ander ‘psychologisch puin’, hangt in grote mate van de manier waarop je je hersenen stimuleert om zich tegen al die verwachtingen en beperkingen te verzetten om los daarvan ook eens buiten de geijkte kaders te denken.

We verwachten jouw aanwezigheid en als je denkt dat je alles al gezien hebt qua filmtechnieken zou het best kunnen dat je met open mond zit te kijken naar al dat fraais dat je misschien kan helpen om je eigen creatieve potentieel (opnieuw) van onder het stof te halen.

Ronny.

Datum

apr 26 2019

Tijd

19:30 - 23:00

Kosten

gratis voor nab 2.0 leden

Locatie

't Sas Harelbeke
Twee-Bruggenstraat 30, 8530 Harelbeke, België

Organisator

nab 2.0 vzw
Email
info@nab2.be
Website
http://nab2.be

Other Organizers

Impuls Kortrijk
X
QR Code

Leave a Reply